Alytaus profesinio rengimo centras
Turinys
Žurnalo komentarai
Informacijos puslapis
Į redakciją

Prisijungę vartotojai: 1 (0 registravosi)
My SQL says: Duplicate entry '14302343' for key 'PRIMARY'.
Frankofonijos dienų renginiai
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.

Kovo 20 dieną Tarptautinė frankofonijos organizacija minėjo savo 40-metį.
Kaip ir visame pasaulyje, Lietuvoje kovas - frankofonijos mėnuo.
Be jau anksčiau aprašytų renginių  skirtų šiai datai paminėti, mūsų centre vyko gurmanų šventė.
Dvikalbio mokymo EMILE projekte dalyvauja būsimieji maisto gamintojai ir mes, būsimieji viešbučių darbuotojai.
Mes labai džiaugiamės  galėję susitikti su Prancūzų kultūros centro atstovais. Jie atvyko kartu su garsiu virėju iš Prancūzijos Philippe Ferellec.
Mūsų draugai, maisto gamintojai patys ėmė įrankius į rankas ir padėjo meistrui. Mes daugiau stebėjome ir stengėmės suprasti apie ką kalbama.
Nors bėdos ir taip nebuvo. Prancūzų kultūros centro asistentė Snieguolė Kavoliūnienė mums puikiai ir savalaikiai viską išversdavo.
Ponas Ferellec  atvyko sukurti prancūzišką meniu restoranui RADISSON, o mums, būsimiesiems paslaugų sferos darbuotojams, besimokantiems pagal dvikalbio mokymo programą, buvo pasiūta puiki proga pabendrauti su savo srities žinovais ir  su puikiais žmonėmis.  
Iš anksto suderinę meniu ir paruošę produktus, mes gaminome įvairius patiekalus iš lietuviui priimtiniausios daržovės bulvės.
Desertui kepėme ,,La buche de Noel'' .
Degustuojant šį pyragą laižėme  pirštus ir dėkojome ponui Laurent Guidon, Kalbinio ir švietimo bendradarbiavimo Lingvistikos atašė už suteiktą puikią galimybę pajausti prancūziškos virtuvės subtilybes.
Smagu buvo susitikti ir lektorę Charlotte Ferry. Tai ji mums vedė kalėdinę pamoką, tai būtent iš jos mes sužinojome apie ,,Buche de Noel''.
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Pamokoje dalyvavo ir ,,Alytaus naujienų'' žurnalistės bei Dzūkijos televizijos atstovai
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Dzūkijos TV Dzūkijos TV
Prancūzų akademinės virtuvės narys.doc Prancūzų akademinės virtuvės narys.doc
Straipsnis ,,Alytaus
Naujienose''
Philippe’as Ferellecas apie save ir viešnagę Lietuvoje Philippe’as Ferellecas apie save ir viešnagę Lietuvoje
Dvikalbis mokymas/l'Education Bilingue Dvikalbis mokymas/l'Education Bilingue
Laida  „Skonio reikalas“ Laida  „Skonio reikalas“
Laida „Skonio reikalas“ sulaukė netikėtų svečių iš užsienio. Gidono Šapiro – Bilo vedamos kulinarijos laidos filmavime apsilankė garsus maisto ruošimo ekspertas iš Prancūzijos - Philippe Ferellec
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.




Mes taip pat labai džiaugiamės išvyka į Dzūkijos vidurinę mokyklą.
Ten vyko didelė Frankofonijos šventė ir mes turėjome puikią galimybę išgirsti daug gražių prancūziškų dainų, pamatyti vaidinimų, pasiklausyti prancūzų kalba skaitomos poezijos.
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Su lektore Charlotte Ferry
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Su Dzūkijos vidurinės mokyklos direktoriumi, prancūzų kalbos mokytoju ekspertu, Lietuvos ir Prancūzijos asociacijos valdybos nariu, Alytaus skyriaus pirmininku Alvydu Gaveliu.
Lankytojai:2619
Reitingas: (31 vertintojai)
Sukūrimo data:03/29/10
Paskutinieji pakeitimai:04/07/10
Įvertinkite šį straipsnį:
Komentarų dar nėra.
My SQL says: Duplicate entry '14302343' for key 'PRIMARY'.
Impressio eJournal © 2021 Alytaus profesinio rengimo centras Perjungti į Bibliotekos lygmenį