Alytaus profesinio rengimo centras
Turinys
Žurnalo komentarai
Informacijos puslapis
Į redakciją

Prisijungę vartotojai: 4 (0 registravosi)
My SQL says: Duplicate entry '14302343' for key 'PRIMARY'.
Mokomės, gaminame,  švenčiame.
                Antrus metus mokomės prancūzų kalbos. Šiandien galėtume pasakyti, kad mokytojos nuolat priminami tikslai ugdyti mūsų domėjimąsi prancūzų kalba, įvairinti ugdymo procesą naujomis formomis ir metodais, populiarinti prancūzų kalbą mums tampa suprantamais. Mes ne tik mokomės gramatikos taisyklių ar improvizuojame situacijas. Mes esame būsimieji viešbučių darbuotojai ir kas žino kur mums gali tekti dirbti. Todėl mūsų centre įvestas dvikalbis mokymas.
              Šiais metais mes turime integruoto prancūzų kalbos mokymo į specialybės dalyką pamokas. Taigi, pamokas mums veda dvi mokytojos. Prancūzų kalbos mokytoja Rasa Naujalienė kartu su turizmo bei viešbučių administravimo mokytoja Birute Ragožiene arba kartu su maisto gaminimo paslapčių mus mokančia Saule Pinčiuviene. Šios mokytojos mums padeda  rengtis gyvenimiškai ir profesinei veiklai.
                    Visą kovo mėnesį nepraleidžiame progos daugiau dėmesio skirti Prancūzijos papročiams, patiekalams  ir tradicijoms pažinti.

                    Juk kovas-Frankofonijos mėnuo!
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Stengdamiesi  pažinti prancūzišką kultūrą, mes taip pat bandome atskleisti prancūziško skonio subtilybes.
Praeitais metais dalyvavau pramonės ir prekybos skyriuje organizuotame susitikime su  virėju iš Prancūzijos Philippe Ferellec.  Mes kartu gaminome daugybę patiekalų iš bulvių, o desertui kepėme ,,La buche de Noel'' .
Degustavom  pyragą,  laižėme  pirštus ir dėkojome ponui Laurent Guidon, Kalbinio ir švietimo bendradarbiavimo Lingvistikos atašė už suteiktą puikią galimybę pajausti prancūziškos virtuvės subtilybes.
Dabar mes jau patys visą mėnesį per pamokas gaminame įvairius prancūziškus patiekalus. Per pertraukas klausomės prancūziškų dainų bei žiūrime įvairių dainininkų klipus.

Mokomės, gaminame  ir kartu švenčiame frankofonijos dienas.
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Gaminome įvairias mišraines, kepėme prancūziškus blynelius, keksiukus su bananais. Pasirodo, kad į mūsuose populiarią baltą mišrainę įdėjus salierų ir obuolių jau turėsime prancūzišką užkandį.
Praeitą savaitę Paslaugų ir verslo skyriaus merginos priėmė mokytojos Rasos Naujalienės pasiūlymą išsikepti kotletukų iš kviečių. Mums tai pasirodė įdomus, orginalus ir dar neragautas patiekalas.
Lietuviai  kepa grūdų kotletus, bet prancūziškas receptas yra paprastesnis. Mokytoja Saulė Pinčiuvienė yra  savo dalyko profesionalė. Ji mums pasiūlė pagardinti iškeptus kotletėlius šampinjonų padažu. Ir gavosi naujas prancūziškai-lietuviškas patiekalas. Buvo tikrai skanu!


Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Gaminusios patiekalą merginos žinojo kaip ir iš ko viskas gaminama, o kiti ragavusieji ilgai spėliojo ką valgo.
Pamokoje lankėsi Paslaugų verslo skyriaus vedėja Nijolė Brusokienė. Ji visiems prancūziškai palinkėjo gero apetito, pasidžiaugė mūsų išradingumu ir paragavo tą dieną gamintų patiekalų. Desertui mes pateikėme daigintų kviečių pagardintų medumi ir  klevų sirupu. Mokytoja Naujalienė jo parsivežė iš Kanados. Sirupo ragavome pirmą kartą ir sužinojome, kad kanadiečiai  jį dažniausiai  gamina iš cukrinio, raudonojo arba sidabrinio klevo medžio sulos. Kartu prisiminėme ir praeitais metais pas mus apsilankiusį mokytoją iš Kanados. Apsidžiaugėme sužinoję, kad mokytojas Richard vėl ruošiasi atvykti gegužės mėnesį. Tikimės išmokti gaminti kanadietiškų patiekalų.
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Kol vienos merginos kepė kotletus, kitos gamino desertą, serviravo stalą. Pažiūrėkite nuotraukas, patys pamatysit
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Besirengiant technologijų egzaminui sužinojome, jog  tai gali būti ir pusryčių patiekalas. Jis nėra kaloringas, priešingai.
Mokytoja Saulė sako, kad daiginti kviečiai yra puikus vitamino E ir vitamino B šaltinis.
Patiekalai iš grūdų – energija visai dienai.

Dėl skonio nesiginčijama. O čia diskusijos...
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Mokytoja Rasa papasakojo apie klevų sirupą- Kanadoje dievinamą produktą. Tai savito, sodraus skonio pagardas ir pritaikyti jį galima įvairiai. Keli šlakeliai pagardins ledus, galima bandyti prie kitų desertų. Kanadoje labai populiaru lietiniai blynai su klevų sirupu.
Dabar kviečiu atsidaryti nuorodas į pristatymus apie frankofoniją, Paryžių, Prancūziją ir prancūziškus patiekalus, lankomiausias šios šalies vietas. Skaidres darė V26 ir V31 grupių mokiniai Simona, Gintarė, Edvinas, Greta, Edita ir kiti. Daugiau pristatymų galėsite pamatyti vėliau. Juk kovas dar nesibaigė. Kiti mokiniai jas dar ruošia.
Frankofonija[S].ppt Frankofonija[S].ppt
Apie Frankofoniją, teoriškai ir jau praktiškai-nuotraukos iš asmeninio Simonos albumo
Prancūzija, receptai.ppt Prancūzija, receptai.ppt
Čia galėsite rasti ir receptų
Lankomiausios vietos[1].ppt Lankomiausios vietos[1].ppt
Comment decorer la table][1].ppt Comment decorer la table][1].ppt
Kaip papuošti stalą
Serviruote.doc Serviruote.doc
Ko reikia, kad stalas atitiktų visus etiketo taisyklių reikalavimus?

Frankofonija/Edvinas/.ppt Frankofonija/Edvinas/.ppt
Lankytojai:3344
Reitingas: (26 vertintojai)
Sukūrimo data:03/19/11
Paskutinieji pakeitimai:03/24/11
Įvertinkite šį straipsnį:
Komentarų dar nėra.
My SQL says: Duplicate entry '14302343' for key 'PRIMARY'.
Impressio eJournal © 2021 Alytaus profesinio rengimo centras Perjungti į Bibliotekos lygmenį