SANTARA
Turinys
Žurnalo komentarai
Informacijos puslapis
Į redakciją

Prisijungę vartotojai: 17 (0 registravosi)
My SQL says: Duplicate entry '14302343' for key 'PRIMARY'.
3 E milijonas
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Jau seniai praėjo šešių nulių milijono laikai. Deja, šiandieną į mūsų gyvenimus, ir , be abejo parduotuves, įslinko kitoks, labiau patinkantis rinkodarinikams ir labiau tinkantis skubančiai, vartotojiškai visuomenei šūkis "3 E milijonas".Kiekvieno pagaminto produkto, kuris ilsisi ant parduotuvių lentynų, sudėtyje, surašytoje mažytėmis raidytėmis, galima surasti ir visą Mendelejevo lentelę, ne tik 3 E. O šių produktų kompanijų viršūnėlėms į kišenes plaukia milijonai. Juk su E produktas išsilaiko ilgiau, yra skanesnis ir pigesnis, taip pat sukeliantis priklausomybę. Nejaugi tikrai mūsų valgomame maiste daugiau chemijos, nei gyvo produkto?
O gal tai tik pernelyg išpūstas burbulas? Gal viskas nėra taip jau juoda, kaip mus stengiasi įtikinti televizija? Juk žodžiai "ekologiškas", "be konservantų" arba "be dirbtinių dažiklių" besipuikuojantys ant kas antro produkto indelio greitai dingsta iš parduotuvės lentynų, aišku kartu su "pačiu ekologiškaisusiu ir sveikiausiu" produktu. Argi ekologiškumas netapo nauja mada, kurios greitai nustosime vaikytis ir vėl grįšime prie greitai paruošiamų(tik penkios minutės mikrobangų krosnelėje!), skanaus kvapo ir skonio, ir gražios spalvos(juk svarbu pamaitinti visas savo jusles, nesvarbu, kad nesuvokiame, ką tiksliai valogome) pusfabrikačių?
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Vis dėlto mes galime būti tikri tik dėl to maisto sudėties, kurį užsiauginame  ir pasigaminame patys. Iš pat pradžių  atrodo, kad šiame amžiuje tai beveik neįmanoma. Visų pirma, tai užima labai daug laiko, kurio, kaip žinome, nei vienas 21 amžiaus gyventojas per daug neturi.Antra, ne visiems gaminti įdomu. Juk nuo seno yra įsigalėjęs stereotipas, kad gamina tik namų šeimininkės. Trečia, laikraščiai, TV laidos, internetiniai straipsniai plėšosi norėdami atskleisti, kuo daugiau baisių faktų apie E, baisią maisto porduktų sudėtį, tačiau suteikdami tam pirmąją vietą dėmesio sąraše, jie ją atima iš maisto gaminimoalternatyvos. Ir ketvirta, šiuolaikinis žmogus yra gana pasimetęs - kam skirti tam daug laiko ir dėmesio, kai parduotuvės laukia pirkėjų, išsiilgusių žodžių" ekologiškai švarus", "be antioksidantų" ir pačių populiariausių žodžių "sveikas" ir "natūralus".  
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Tačiau mes galime tai pakeisti! Nebūtina valgyti palstiką su braškės skoniu, kvapu ir išvaizda. Labai smagu, kad po truputėlį Lietuvoje populiarėja  maisto gaminimo kultūra. Vienas to pavyzdys "Virtuvės mitų griovėjų" pateikiami video reportažai, sulaukiantys milžiniškos lankytojų gausos, apie greitai, sveikai ir be galo skaniai gaminamą maistą. (Jų vieo reportažus galima pamatyti ir ,be abejo, pagal juos pasigaminti http://tv.delfi.lt/video/EnEc5J0D/ svetainėje.)
E ar ne E, maistas vis tiek išliks mūsų gyvenimo viena pagrindinių reikmių. Tad tai mūsų pasirinkimas - žiūrėti, ką dedam į burną ir stengtis nedėti ten šlamšto arba pasukti lengviausiu keliu ir dėl to nesirūpinti visiškai.
Rodyti originalaus dydžio paveikslą.
Virtuvės mitų griovėjai- akibrokštas masinei greito maisto propogandai.
Lankytojai:750
Reitingas: (1 vertintojai)
Sukūrimo data:04/12/12
Paskutinieji pakeitimai:04/12/12
Įvertinkite šį straipsnį:
Komentarų dar nėra.
My SQL says: Duplicate entry '14302343' for key 'PRIMARY'.
Impressio eJournal © 2019 SANTARA Perjungti į Bibliotekos lygmenį